Loading...
AIS
|
Webmail
|
Moodle
|
WebKredit
|
Informácie pre uchádzačov
|
Informácie pre študentov
|
Kontakty
|
Mapa univerzity
Slovak
English
Webmail
Stravovanie WebKredit
Mapa univerzity
Portál AIS
Intranet
Univerzita
História a súčasnosť
História
Súčasnosť a hodnotenia
Partneri
Orgány univerzity
Vedenie univerzity
Akademický senát
Kolégium rektorky
Vedecká rada
Správna rada
Odborový zväz
Akreditované študijné programy
Bezpečnosť krmív a potravín
Kynológia
Vzťah človek-zviera a jeho využitie v canisterapii a hippoterapii
Trh a kvalita potravín
Farmácia
Hygiena potravín
Všeobecné veterinárske lekárstvo
Doktorandské študijné programy
Organizačná štruktúra
Rektorát
Katedry
Univerzitná veterinárna nemocnica
Výskumné centrá a laboratóriá
Účelové zariadenia
Samostatné pracoviská
KONANIA
Výberové konania
Habilitačné a vymenúvacie konania
Habilitačné konania
Inauguračné konania
Univerzitné časopisy
Informácie o štúdiu na UVLF
Spravodajca UVLF
Folia Veterinaria
Folia Pharmaceutica Cassoviensia
Študentský časopis ARDO
Slovenský veterinársky časopis
Projekty
Štrukturálne fondy
Granty EHP a Nórska
Štipendijný program EHP Slovensko
Life Energia
H2020 - MANNA
Výzvy
Dokumenty
Dlhodobý zámer
Výročné správy
Vnútorné predpisy a smernice - verejné
Hodnotenie kvality
Štatút etickej komisie UVLF pre zaobchádzanie so zvieratami
Prepravný poriadok
Cenník tovarov a služieb
Cenník tovarov a služieb - Dodatok č.1
Uchádzači
INFORMÁCIE PRE UCHÁDZAČOV
BAKALÁRSKE, MAGISTERSKÉ A DOKTORSKÉ ŠTÚDIUM
Prijímacie pohovory - výsledky
(ŠP VVL, HP, farmácia a TaKP)
Elektronická prihláška k prijímaciemu konaniu na ak.r. 2021/2022 (len Chrome, Firefox)
Deň otvorených dverí 2021
Informácie k prijímaciemu konaniu
Kritériá k príjimaciemu konaniu
Prípravné kurzy
Témy k prijímaciemu konaniu
Tlačivo prihlášky
Ubytovanie na študentských domovoch
Uchádzači so špecifickými potrebami
Kontakt
INFORMÁCIE PRE UCHÁDZAČOV
DOKTORANDSKÉ ŠTÚDIUM
Doktorandské študijné programy
Témy dizertačných prác pre doktorandské štúdium
Tlačivo prihlášky
Kontakt
DOKUMENTY A SMERNICE
Postup pri prijímacom konaní a pri konaní o preskúmaní rozhodnutia o neprijatí na štúdium
Školné a administratívne poplatky
RIGORÓZNE KONANIE
V ŠTUDIJNOM ODBORE FARMÁCIA
Informácie k podaniu prihlášky
Témy rigoróznych prác
Komisie pre rigorózne konanie
Prihláška na rigorózne konanie
Zásady rigorózneho konania v ŠP Farmácia na UVLF v Košiciach
Kontakt
ŠTUDENTI
ONLINE VÝUČBA
Video návody
Prihlasovanie do IS
Bakalárske študijné programy
Bezpečnosť krmív a potravín
Kynológia
Vzťah človek-zviera a jeho využitie v canisterapii a hippoterapii
Magisterské študijné programy
Trh a kvalita potravín
Farmácia
Doktorské študijné programy
Hygiena potravín
Všeobecné veterinárske lekárstvo
INFORMÁCIE PRE ŠTUDENTOV
Informácie k zápisom
Harmonogram štúdia
Rozvrh hodín
Praxe a stáže
Záverečné práce
Rigorózne štúdium
Sociálne štipendiá
Tlačivá
Školné a administratívne poplatky
Študijný pôžičkový fond
Preukaz študenta
Nastavenie wi-fi eduroam
Ubytovanie v študentskom domove
Informácie o štúdiu na UVLF
Kontakt
INFORMÁCIE PRE ŠTUDENTOV DOKTORANDSKÉHO ŠTÚDIA
Harmonogram zápisov pre doktorandov
Harmonogram doktorandského štúdia
Doktorandské študijné programy
Záverečné práce
Tlačivá
Školné a administratívne poplatky
Preukaz študenta
Ubytovanie v študentskom domove
Kontakt
UNIVERZITA III. VEKU V KOŠICIACH
ZÁUJMOVÉ KLUBY ŠTUDENTOV
Medzinárodné výmenné programy
European policy statement
Erasmus +
CEEPUS
ŠTUDENTI SO ŠPECIFICKÝMI POTREBAMI
Základné informácie
Smernica o podpore
Žiadosť o zaradenie do evidencie
Kontakt
Veda a výskum
VEDA A VÝSKUM
Vedecko-výskumná činnosť
Dominantné oblasti výskumu
Medicínsky univerzitný vedecký park v Košiciach
Postdoktorandi
ŠPIČKOVÉ TÍMY A PRACOVISKÁ
Centrá excelentnosti
LACTOVIR
PUBLIKÁCIE A INOVÁCIE
Prehľad publikačnej činnosti
Tvoriví pracovníci a publikácie
Inovácie a transfer technológií
HABILITÁCIE A INAUGURÁCIE
Postup pri habilitačnom a inauguračnom konaní na UVLF v Košiciach
Inauguračné konania
Habilitačné konania
PROJEKTY
Interná grantová agentúra
Projekty VEGA
Projekty KEGA
Projekty APVV
Zahraničné projekty
Štrukturálne fondy
Výzvy
Služby
KLINIKY A LEKÁREŇ
Kam ísť?
Pohotovosť
Univerzitná lekáreň
Klinika malých zvierat
Klinika vtákov, exotických a voľne žijúcich zvierat
Klinika koní
Klinika prežúvavcov
Klinika ošípaných
UNIVERZITNÁ KNIŽNICA
Výpožičné služby
Medziknižničná výpožičná služba
Rešeršné a informačné služby
Publikačná činnosť
Reprografické služby
Elektronické Informačné zdroje
On-line katalóg IPAC
Otváracie hodiny
Kontakt
Edičné stredisko a predajňa literatúry
Grafická príprava a tlačové služby
Predaj literatúry a reklamných predmetov
E-Shop
Kontakt
Jazdecký areál
Kapacita a poskytované služby
Kontakty
VEREJNOSŤ
Zverejňovanie
ONLINE Štátne skúšky 2020/2021
ONLINE Rigorózne skúšky
Profil verejného obstarávateľa
Verejné obstarávanie
Objednávky
Faktúry
Zmluvy
OSOBNÉ ÚDAJE
Ochrana osobných údajov
Kontakt:
+421 55 298 1998
osobne.udaje@uvlf.sk
SLOBODA INFORMACIÍ
Povinné zverejnenie informácií o povinnej osobe v zmysle ust. § 5 ods. 1 zákona č. 211/2000 Z. z.
Povinné zverejnenie informácií o povinnej osobe v zmysle ust. § 5 ods. 6 zákona č. 211/2000 Z. z.
Smernica o slobodnom prístupe k informáciám
Sprístupnenie informácie - tlačivo
KONTAKTY
ADRESA
Univerzita veterinárskeho lekárstva
a farmácie v Košiciach
Komenského 73
041 81 Košice
IČO:
00397474
DIČ:
2020486699
Pohotovostná služba
Klinika malých zvierat
+421 905579559
Pohotovostná služba
Klinika koní
+421 907771990
KONTAKT PRE ŠTUDENTOV
Študijné oddelenie
Referát pre štúdium v slovenskom jazyku
Referát pre štúdium v anglickom jazyku
Referát evidencie a sociálnej podpory študentov
Referát pre doktorandské štúdium
Referát pre mobility
KONTAKTY PRACOVÍSK
Rektorát
Katedry
Univerzitná veterinárna nemocnica
Výskumné centrá a laboratóriá
Účelové zariadenia
Samostatné pracoviská
ABECEDNÝ ZOZNAM ZAMESTNANCOV
COVID-19
Organizačná štruktúra
Domov
Organizačná štruktúra
Katedry
Katedra hygieny, technológie a zdravotnej bezpečnosti potravín
Záverečné práce
Charakteristika pracoviska
Pedagogická činnosť
Vedecko-výskumná činnosť
Záverečné práce
Doktorandi
Kontakty
Katedra hygieny, technológie a zdravotnej bezpečnosti potravín
Záverečné práce
Všeobecné veterinárske lekárstvo:
Vplyv manipulácie s ošípanými pri ich zabíjaní na bitúnku na kvalitu mäsa
Analýza rizika viditeľne kontaminovaného mäsa na bitúnku
Porovnanie spôsobov overovania straty vedomia ošípaných po omráčení
Znižovanie stresovej záťaže ošípaných pri zabíjaní použitím hračiek
Incidencia PSE mäsa jatočných ošípaných na bitúnku s nízkou kapacitou produkcie
Hodnotenie hygienickej úrovne pri výrobe bravčového mäsa na základe mikrobiologického vyšetrenia povrchov jatočne opracovaných tiel zvierat
Hodnotenie hygienickej úrovne pri výrobe bravčového mäsa na základe mikrobiologického vyšetrenia povrchov prichádzajúcich do kontaktu s mäsom
Stanovenie zbytkového množstva krvi vo svalovine jatočných zvierat vhodnej pre výživu ľudí
Množstvo myoglobínu v PSE svalovine ošípaných
Využitie Premi®Testu pri screeningu rezíduí kokcidiostatík v mäse hydiny
Porovnanie kvality koží používaných pre výrobu želatíny
Rozdiel makronutrientov mlieka na základe pohlavia teliat
Hodnotenie kvality mlieka počas mastitídy
Hygiena potravín:
Antibakteriálna aktivita kapsaicínu voči vybraným patogénnym baktériám
Extrakcia kapsaicínu z chilli papričiek a jeho vplyv na zdravie ľudí
Stanovenie podielu glazúry u morských rýb
Kvalita vody v rybochovných zariadeniach lososovitých rýb
Probiotické baktérie v gastrointestinálnom trakte pstruha dúhového
Aplikácia Premitestu pre detekciu rezíduí sulfónamidov v mede
Význam glazúrovania morských rýb
Rýchly screening rezíduí antimikrobiálnych látok v tkanivách potravinových zvierat Premi®Testom a testom Total antibiotics – porovnávacia štúdia
Predbežná identifikácia rezíduí antimikrobiálnych látok v pozitívnych vzorkách detekovaných Premi®Testom a metódou STAR
Využitie rýchlych screeningových metód na stanovenie kokcidiostatík v krmivách
Stanovenie rezíduí antibiotík v mlieku použitím rýchlych screeningových metód
Stanovenie rezíduí antimikrobiálnych látok vo vajciach použitím rýchlych skríningových metód
Porovnanie kvality vajec z drobnochovov
Sledovanie kvality vajec z intenzívneho chovu nosníc
Vplyv skladovacej teploty a pôvodu na kvalitu slepačích vajec
Porovnanie kvality slepačích vajec rôzneho pôvodu
Analýza označovania, druhu a pôvodu hydinového mäsa
Výskyt mikroskopických vláknitých húb v čiernom koreni
Vplyv teploty a spôsobu balenia na kontamináciu slepačích vajec mikromycétami
Vplyv spôsobu chovu hydiny na kontamináciu vajec mikroskopickými vláknitými hubami
Mikrobiálna kontaminácia povrchu tela brojlerových kurčiat po jatočnom opracovaní
Detekcia prítomnosti salmonel u brojlerových kurčiat po ich jatočnom opracovaní
Vplyv diéty s prídavkom humínových kyselín na počet mikroorganizmov v mäse a v črevnom obsahu jatočných brojlerov
Vlastnosti izolátov Staphylococcus epidermidis z potravín živočíšneho pôvodu
Faktory virulencie a antimikrobiálna rezistencia izolátov Staphylococcus aureus z kože brojlerových kurčiat
Kvalitatívne hodnotenie rajčiakového pretlaku a kečupu
Hodnotenie kvality čokolád a čokoládových cukroviniek
Kvalitatívne hodnotenie chleba a vybraných pekárskych výrobkov
Kvalita kávy a kávovín na našom trhu
Kvalita masla vyrábaného v mini zariadeniach určených pre malých farmárov
Kvalitatívne hodnotenie vybraných parených syrov
Senzorické hodnotenie plesňových syrov
Bezpečnosť krmív a potravín:
Význam čaju vo výžive ľudí
Káva a jej benefity pre zdravie
Implementácia hygienických požiadaviek v potravinárskom priemysle
Správna výrobná prax a HACCP pre manipuláciu a skladovanie potravín
Význam lososovitých rýb vo výžive ľudí
Vodná aktivita sušeného ovocia a jej vplyv na skladovateľnosť
Monitoring rezíduí a kontaminantov v potravinovom reťazci
Systém rýchleho varovania pre potraviny a krmivá a bezpečnosť spotrebiteľa
Produkcia hydinového mäsa v Slovenskej republike
Výskyt ochratoxínu a v potravinách
Výskyt aflatoxínov v potravinách
Rod Penicillium a jeho význam v potravinárstve
Fusáriové mykotoxíny v potravinách
Metódy stanovenia mykotoxínov potravinách
Rezistencia mikroorganizmov na antibiotiká a metódy jej detekcie
Mikrobiologické metódy detekcie rezíduí inhibičných látok v potravinách a krmivách
Tuhé kultivačné médiá používané na detekciu baktérií z rodu Salmonella vo vzorkách potravín a krmív
Kvalitatívne hodnotenie vybraných druhov čaju
Zastúpenie trhových druhov syrov v slovenskej obchodnej sieti
Charakteristika sušeného ovocia a zeleniny
Trh a kvalita potravín:
Porovnanie kvality čerstvého a zmrazeného/rozmrazeného rybieho mäsa
Celkové prchavé bázické látky vo vzťahu ku kvalite rýb
Miera oxidácie tukovej zložky trvanlivých mäsových výrobkov v obchodnej sieti
Vplyv prídavku štartovacej kultúry na oxidáciu tukovej zložky trvanlivých tepelne neopracovaných mäsových výrobkov
Metódy dôkazu pravosti medu
Vplyv východzích surovín pri výrobe mydla
Sledovanie vplyvu mraziarenských teplôt na antimikrobiálnu rezistenciu a faktory virulencie potravinových izolátov stafylokokov
Nové metódy využívané pri identifikácií mikroorganizmov izolovaných z potravín
Vplyv skladovania na fenotypové prejavy faktorov virulencie u stafylokokových kmeňov izolovaných z potravín
Audity systému monitorovania rezíduí a kontaminantov v živých zvieratách a živočíšnych produktoch v Slovenskej republike
Analýza oznámení a rizík v rámci Systému rýchleho varovania pre potraviny a krmivá
Párky na slovenskom trhu
Trvanlivé tepelne opracované salámy na slovenskom trhu
Trvanlivé tepelne neopracované salámy na slovenskom trhu
Špekačky na slovenskom trhu
Káva a mykotoxikologické riziká
Stanovenie počtu mikromycét vo vajíčkach v závislosti od spôsobu prípravy vzorky
Plesnivenie vajec počas skladovania
Vlastnosti stafylokokov izolovaných z kože jatočných brojlerov
Výskyt Listeria monocytogenes v potravinách a alimentárna listerióza
Výskyt Campylobacter spp. v potravinách a incidencia kampylobakterióz v Slovenskej republike
Mikroskopická identifikácia mikromycét zo surového mlieka a vybraných druhov syrov
Využitie diagnostických testov pri somatických bunkách v mlieku
Farbivá v potravinách
Zastúpenie soli v potravinách pre deti
Stanovenie vybraných fyzikálno-chemických parametrov srvátky
Antibiotická rezistencia baktérií rodu Escherichia coli izolovaných z mliečnych produktov
Charakteristika mliečnej bielkoviny elektroforetickou metódou 6
Kvalitatívne hodnotenie jednotlivých druhov nealkoholických ovocných nápojov
Kvalitatívne hodnotenie vybraných výrobkov z rozdrveného ovocia
Farmácia:
Potraviny ako vektor antibiotickej rezistencie
Rezíduá farmakologicky účinných látok v životnom prostredí a verejné zdravie
Aspartám a jeho bezpečnosť
Dizertačné práce:
Vývoj HACCP v Slovenskej republike a jeho dopad na funkčnosť systémov zabezpečenia hygieny výroby potravín živočíšneho pôvodu
Živočíšne tuky a ich vplyv na zdravotný stav človeka
Štúdium faktorov patogenity a rezistencie voči antibiotikám u potravinových izolátov stafylokokov
Vývoj nového dezinfekčného prostriedku a jeho využitie v potravinárstve
Štúdium vlastností koaguláza-negatívnych izolátov stafylokokov