Študijný odbor Veterinárna medicína, pre 2. ročník Univerzity tretieho veku
Zimný semester
-
Mikroorganizmy ako pôvodcovia ochorení prenosných zo zvierat na človeka,
prof. MVDr. Ľudmila Tkáčiková, PhD. -
Zoonózy – infekčné choroby spoločné pre zvieratá a ľudí,
prof. MVDr. Anna Ondrejková, PhD. -
Najčastejšie nákazlivé choroby domácich zvierat a ich prevencia,
doc. MVDr. Ľuboš Korytár, PhD. -
Aktuálne choroby spôsobené parazitmi prednášané na človeka – praktické ukážky diagnostiky, mikroskopické vyšetrenie vzoriek trusu, krvi a moči,
prof. MVDr. Alica Kočišová, PhD. -
Chránené živočíchy v aspekte veterinárnej starostlivosti,
doc. MVDr. Ladislav Molnár, PhD., MVDr. Kuzyšinová Katarína, PhD. -
Činnosť veterinárneho lekára na Klinike prežúvavcov. (Prednáška s praktickými ukážkami).
prof. MVDr. Pavol Mudroň, PhD., Dipl. ECBHM, doc. MVDr. Vladimír Hisira, PhD. -
Neinfekčné ochorenia gastrointestinálneho traktu ošípaných, (Prednáška spojená s prehliadkou Kliniky ošípaných),
doc. MVDr. Jaroslav Novotný, PhD., MVDr. Zuzana Krepelková
Letný semester
-
Ochrana ľudí a zvierat pred parazitickými kliešťami, roztočmi, komármi, muchami, blchami a plošticami,
prof. MVDr. Alica Kočišová, PhD. -
Využitie včelích produktov pri liečbe ľudí a zvierat s praktickými ukážkami,
doc. MVDr. Juraj Toporčák, PhD. -
Sokoliarstvo ako nehmotné kultúrne dedičstvo ľudstva,
doc. MVDr. Ladislav Molnár, PhD., MVDr. Lucia Krupášová -
Aquaristika - odborné a praktické rady pre chovateľov,
MVDr. Miloš Halán, PhD. -
Poruchy správania psov a mačiek,
MVDr. Tatiana Weissová, PhD. -
Najčastejšie ochorenia koní, klinické vyšetrenia a praktické ukážky,
prof. MVDr. Igor Valocký, PhD. -
Univerzitná veterinárna nemocnica ako vysokošpecializované jedinečné zariadenie v SR (Prednáška s ukážkami dg. metód).
doc. MVDr. Martin Kožár, PhD., MVDr. Mária Figurová, PhD.
Študijný odbor Veterinárna medicína, pre 3. ročník Univerzity tretieho veku
Zimný semester
-
Zabezpečenie bezpečnosti mäsa a posúdenie jeho čerstvosti,
prof. MVDr. Peter Popelka, PhD. -
Spišské párky – klenot regiónu, praktická ukážka s degustáciou,
Mgr. Martin Bartkovský, PhD. -
Bezpečnosť a kvalita hydinového mäsa a vajec,
MVDr. Pavlína Jevinová, PhD. -
Ryby a ich význam vo výžive ľudí,
prof. MVDr. Peter Popelka, PhD. -
Bezpečnosť a kvalita medu, falšovanie medu a spôsoby jeho dôkazu,
MVDr. Beáta Koréneková, PhD. -
Prídavné látky v potravinách – nevyhnutnosť alebo zdravotné riziko?
prof. MVDr. Slavomír Marcinčák, PhD. -
Senzorické hodnotenie vína s praktickou ukážkou,
prof. MVDr. Slavomír Marcinčák, PhD.
Letný semester
-
Senzorické hodnotenie potravín spojené s degustáciou,
MVDr. Jana Zahumenská, PhD. -
Bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov. Posúdenie vybraných mliečnych výrobkov,
MVDr. Jana Zahumenská, PhD. -
Tradičné produkty salašníctva (bryndza, oštiepok a hrudkový syr) – posudzovanie kvality,
doc. MVDr. Eva Dudríková, PhD. -
Technologické spracovanie mlieka na syry, praktická ukážka v technologickej dielni,
doc. MVDr. Boris Semjon, PhD. -
Povzbudzujúce pochutiny (káva, čaj, kakao) – kvalitatívne a senzorické hodnotenie,
MVDr. Jana Zahumenská, PhD. -
Výroba čokoládových cukroviniek a ich kvalitatívne a senzorické hodnotenie,
doc. MVDr. Jana Výrostková, PhD. -
Nečokoládové cukrovinky, ich výroba, Kvalitatívne a senzorické hodnotenie,
doc. MVDr. Jana Výrostková, PhD.