
Víťaz súťaže o najlepšiu hydinovú šunku si prevzal diplom
Diplom za víťazstvo v 11. ročníku súťaže o najlepší potravinársky výrobok konferencie HYGIENA ALIMENTORUM prevzal zástupca akciovej spoločnosti HYZA pán Martin Loja. V rámci 45. ročníka medzinárodnej vedeckej konferencie HYGIENA ALIMENTORUM bolo možné do súťaže prihlásiť mäkký mäsový výrobok - hydinovú šunku. Členovia odbornej komisie senzoricky posudzovali kvalitatívne vlastnosti - vzhľad, farbu, konzistenciu, vôňu a chuť predkladaných vzoriek a na základe toho určili tri najlepšie výrobky:
1. miesto Kuracia šunka Pravá slovenska - výrobca HYZA, a. s.
2. miesto Detská hydinová šunka - výrobca DOMÄSKO, s. r. o.
3. miesto Kuracia šunka Prémium - výrobca HYZA, a. s.
Zástupca HYZA a. s. Martin Loja (Vpravo) preberá.diplom za víťazstvo v súťaži hydinových šuniek z rúk predsedu organizačného výboru konferencie
a vedúceho katedry hygieny, technológie a zdravotnej bezpečnosti potravín Slavomíra Marcinčáka
Súťaž má otvorený charakter a je adresovaná podnikateľskému subjektu, ktorý spĺňa všetky podmienky stanovené v štatúte súťaže. Súťaže sa môže zúčastniť každý podnikateľský subjekt so sídlom na území Slovenskej republiky, ktorý sa zaoberá potravinárskou výrobou, spracovaním mäsa a výrobou mäsových výrobkov. Jeden podnikateľský subjekt môže prihlásiť do vyhlásenej kategórie aj viac svojich výrobkov. Do súťaže možno prihlásiť výrobky vyrobené v súlade s platnou potravinárskou legislatívou.