Najlepšie spišské párky vyrobili v Trnave
V rámci 44. ročníka medzinárodnej konferencie Hygiena Alimentorum 2024 sa konal 10. ročník súťaže o najlepší potravinársky výrobok HYGIENA ALIMENTORUM XLIV. Témou tohto ročníka boli najlepšie spišské párky. Najlepšie vyrobili v spoločnosti Róbert Gašparík - mäsovýroba s. r. o. z Trnavy.
Do súťaže bolo možné prihlásiť mäsový výrobok - spišské párky, ktoré senzoricky posudzovala hodnotiteľská komisia zložená zo šiestich nezávislých hodnotiteľov z Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky a odborníkov z praxe. Hodnotiteľská komisia posúdila kvalitu ôsmich vzoriek prihlásených do súťaže od ôsmich slovenských výrobcov.
Víťazom súťaže sa stali spišské párky od spoločnosti Róbert Gašparík - mäsovýroba s. r. o. z Trnavy. Ako druhé najlepšie v poradí komisia hodnotila spišské párky od spoločnosti SVAMAN s. r. o. z Myjavy a na treťom mieste sa umiestnili spišské párky od výrobcu Tauris a. s. Rimavská Sobota.
Diplom za prvé i druhé miesto prevzala pre úspešných výrobcov výkonná riaditeľka Slovenského zväzu spracovateľov mäsa Eva Forrai,
za tretie miesto výrobný riaditeľ spoločnosti Tauris Ivan Stanislav
Vzorky senzoricky posudzovala hodnotiteľská komisia zložená zo šiestich nezávislých hodnotiteľov