Loading...

Organizačná štruktúra

Katedra výživy a chovu zvierat

Záverečné práce

Témy obhájených diplomových prác:
  • Hodnotenie fermentačnej kapacity bachora dojníc
  • Analýza pufračnej kapacity krmív, kŕmnej dávky a bachora
  • Monitoring nutričných vlastností siláží a senáží v Slovenskej republike
  • Biologická kontrola úrovne výživy v nížinnej produkčnej oblasti
  • Vplyv silážneho procesu na zmenu pufračnej kapacity krmív
  • Črevná stráviteľnosť bachorovo nedegradovateľných bielkovín v krmivách pre prežúvavce
  • Koncentrácie vybraných minerálnych látok vo vzťahu rastlina zviera
  • Vplyv vegetačného štádia na stráviteľnosť a produkčnú účinnosť ďatelinovín
  • Sledovanie obsahu minerálnych látok v krmivách pre dojnice
  • Analýza bachorovej stráviteľnosti NDV vo vzťahu k hodnoteniu energie NEL v krmivách a kŕmnych dávkach
  • Stanovenie stráviteľnosti dusíkatých látok in vitro rôznych typov granulovaných krmív pre psov
  • Hodnotenie fermentačného procesu a zachovanie vodorozpustných cukrov v siláží
  • Účinky suplementácie humínových látok v diétach na produkčné a sérové parametre u monogastrických zvierat
  • Hodnotenie stráviteľnosti živín v rôznych kategóriách komerčne vyrábaných krmív bilančnou metódou u psov
  • Monitorovanie výživného stavu a vybraných metabolických parametrov u súk po ovariohysterektómii
  • Systém kontroly a nutričnej prevencie v chove oviec
  • Močovina v mlieku ako marker pre hodnotenie úrovne výživy dojníc
  • Analýza vplyvu prídavku kŕmnych aditív na produkčné a vybrané metabolické ukazovatele u ošípaných
  • Hodnotenie krmív a kŕmnych zmesí pre ošípané na základe in vitro stráviteľnosti živín
  • Nutričná regulácia metabolizmu bachora
  • Analýza kvality fermentačného procesu tradičných druhov siláží
  • Hodnotenie fermentačného procesu a zachovanie vodorozpustných cukrov v siláži
  • Vplyv prídavku kŕmnych aditív na úroveň fermentačného procesu v truse ošípaných
  • Sledovanie mliečneho produkčného potenciálu Lucerny siatej
  • Močovina v mlieku ako marker pre hodnotenie úrovne výživy dojníc
  • Enzýmové inhibítory v sójových produktoch vo vzťahu k spôsobu technologickej úpravy a obsahu v pôvodnej surovine
  • Koncentrácie minerálnych látok vo vybraných krmivách
  • Účinok aditív na produkčné parametre a kvalitu produktu u hydiny
  • Hodnotenie exteriérových zmien u vybraných plemien holubov.
  • Posúdenie exteriéru u vybraných plemien králikov.
  • Štúdium exteriérových zmien u vybraných úžitkových a okrasných plemien hydiny.
  • Posudzovanie a porovnanie exteriérových nedostatkov u národných a vybraných stredných plemien králikov
  • Vplyv letovej záťaže na zmenu zdravotného stavu a vybraných biochemických parametrov u poštových holubov
  • Analýza metód pretekania a zdravotného stavu poštových holubov počas pretekovej sezóny
  • Porovnanie účinkov laserovej terapie na hojenie rán u psov
  • Vplyv mikro environmentu na vývoj plôdika u vybraných druhov akváriových rýb
  • Vývoj bakteriálnej mikroflóry a zmena zdravotného stavu u mladých poštových holubov počas pretekovej sezóny
  • Vplyv intramamárnej infekcie vyvolanej stafylokokmi a streptokokmi na zdravotný stav oviec a zmeny v mlieku
  • Súvislosti medzi mliekovou úžitkovosťou a reprodukčnými ukazovateľmi u dojníc
  • Efektívnosť profylaktických programov v chovoch poštových holubov
  • Zmeny bakteriálnej mikroflóry u poštových holubov počas pretekovej sezóny
  • Bakteriálni pôvodcovia mastitíd u dojníc chovaných v marginálnych oblastiach Slovenska
  • Úroveň malondialdehydu a enzymatická aktivita vybraných enzýmov pri subklinických a akútnych mastitídach prežúvavcov
  • Štúdium exteriérových zmien u vybraných úžitkových a okrasných plemien holubov
  • Zmena oxidačného statusu a biochemických parametrov počas neštandardného tréningu koní využívaných v policajnej hipológií
  • Produkcia biofilmu u baktérií Staphylococcus spp. izolovaných z mlieka prežúvavcov
  • Prevalence a etiologie mastitíd v produkčních v chovech dojnic.
  • Etiológia mastitíd a bahníc so strojovou technológiou dojenia na PD Vlára Nemšová.
  • Etiológia mastitíd na PD Podielníkov Horný Bar.
  • Bakteriálni pôvodcovia mastitíd u národných plemien oviec.
  • Etiológia mastitíd oviec pri rôznych technológiách dojenia
  • Vplyv počtu laktácií na výskyt mastitíd dojníc plemena  slovenský strakatý dobytok.
Témy obhájených bakalárskych prác:
  • Dynamika zmien obsahu karoténu v lucerne siatej (Medicago sativa) v závislosti na vegetačnom štádiu
  • Zmeny obsahu tokoferolu v lucerne siatej (Medicago sativa) v závislosti od vegetačného štádia
  • Koncentrácia karoténu v silážach s vyšším obsahom sušiny v závislosti od spôsobu konzervovania a doby skladovania
  • Technologické postupy pre zvýšenie nutričnej a dietetickej hodnoty strukovín
  • Rastlinné extrakty ako aditívne látky pre krmivá ošípaných
  • Botanická štruktúra a chemické zloženie vybraných semien obilnín vo vzťahu k stráviteľnosti živín a výžive zvierat
  • Výskyt húb a ich sekundárnych metabolitov v silážach z pohľadu bezpečnosti krmív
  • Termické metódy úpravy krmív
  • Mikrobiálne proteíny pre produkciu krmív, ako alternatíva rastlinných a živočíšnych zdrojov
  • Kŕmne komponenty a komerčne vyrábané krmivá používané vo výžive psov
  • Probiotiká a ich využitie vo výžive psov
  • Bielkovinové krmivá používané v diétach pre psy
  • Doma pripravované diéty pre psy
  • Bielkoviny vo výžive psov
  • Špecifiká výživy a kŕmenia starších psov
  • Výživa a jej vplyv na ochorenia ústnej dutiny u psov
  • Zásady vo výžive súk v priebehu laktácie
  • Krmivá používané vo výžive koní
  • Možnosti využitia hmyzích bielkovín pre výrobu krmív
  • Geneticky modifikovane rastliny v krmivách
  • Ázijské špicovité psy – plemená ich využitie a chov
  • Jazvečíky a teriéry – ich úloha v poľovníctve
  • Porovnanie plemien Hucul, Hafling, ich využitie a chov
  • Perspektíva chovu prežúvavcov v marginálnych oblastiach Slovenska
  • Porovnanie pracovných vlôh u šteniat exteriérovej a pracovnej línie nemeckého ovčiaka so zameraním na obranné práce v športovej kynológii
  • Zdroje bakteriálnej kontaminácie ovčieho mlieka v procese prvovýroby, prepravy a spracovania
  • Možnosti bakteriálnej kontaminácie kravského mlieka počas dojenia
  • Odchov  a starostlivosť o osirelé šteňatá