Študijný odbor Veterinárna medicína pre 2. ročník Univerzity tretieho veku
Zimný semester
Mikroorganizmy ako pôvodcovia ochorení prenosných zo zvierat na človeka. prof. MVDr. Ľ. Tkáčiková, PhD.
Zoonózy – infekčné choroby spoločné pre zvieratá a ľudí. doc. MVDr. A. Ondrejková, PhD.
Najčastejšie nákazlivé choroby domácich zvierat a ich prevencia. MVDr. Ľ. Korytár, PhD.
Aktuálne choroby spôsobené parazitmi prenášané na človeka – praktické ukážky diagnostiky, mikroskopické vyšetrenie vzoriek trusu, krvi a kože. doc. MVDr. A. Kočišová, PhD.
Zdravé vemeno – zdravé mlieko. MVDr. V. Hisira, PhD.
Ako pomôcť krívajúcim ovciam. prof. MVDr. P. Mudroň, PhD., Dip. ECBHM
Súčasnosť a perspektívy produkcie bravčového mäsa na Slovensku. prof. MVDr. P. Reichel, CSc., MVDr. J. Novotný, PhD.
Letný semester
Ochrana ľudí a zvierat pred parazitickými kliešťami, roztočmi, komármi, muchami, blchami a plošticami. doc. MVDr. A. Kočišová, PhD.
Poruchy správania psov a mačiek. MVDr. T. Weissová, PhD.
Základné klinické vyšetrenie psov a mačiek. MVDr. T. Weissová, PhD.
Starostlivosť o mláďatá na farme. doc. MVDr. O. Nagy, PhD. Dip. ECBHM
Najčastejšie ochorenia koní, klinické vyšetrenie a praktické ukážky. prof. MVDr. I. Valocký, PhD.
Využitie včelích produktov pri liečbe ľudí a zvierat s praktickými ukážkami. doc. MVDr. J. Toporčák, PhD.
Prehľad moderných diagnostických metód u zvierat v Univerzitnej veterinárnej nemocnici (RTG, USG a endoskopia). MVDr. M. Kožár, PhD. a MVDr. M. Figurová, PhD.
Študijný odbor Veterinárna medicína pre 3. ročník Univerzity tretieho veku
Zimný semester
Senzorický hodnotenie potravín spojené s degustáciou. doc. MVDr. P. Maľa, PhD.
Bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov. Posúdenie vybraných mliečnych výrobkov. MVDr. J. Maľová, PhD.
Tradičné produkty salašníctva (bryndza, oštiepok a hrudkový syr) – posudzovanie kvality. doc. MVDr. E. Dudríková, PhD.
Technologické spracovanie mlieka na syry, praktická ukážka v technologickej dielni. MVDr. B. Semjon, PhD.
Povzbudzujúce pochutiny (káva, čaj, kakao) – kvalitatívne a senzorické hodnotenie. doc. RNDr. M. Baranová, PhD.
Výroba čokoládových cukroviniek a ich kvalitatívne a senzorické posúdenie.MVDr. Z. Dičáková, PhD.
Nečokoládové cukrovinky, ich výroba, kvalitatívne a senzorické hodnotenie. MVDr. Z. Dičáková, PhD.
Letný semester
Zabezpečenie bezpečnosti mäsa a posúdenie jeho čerstvosti. prof. MVDr. D. Máté, PhD.
Spišské párky – klenot regiónu – praktická ukážka s degustáciou. prof. MVDr. P. Turek, PhD.
Bezpečnosť a kvalita hydinového mäsa a vajec. MVDr. P. Jevinová, PhD.
Ryby a ich význam vo výžive ľudí. doc. MVDr. Popelka, PhD.
Bezpečnosť a kvalita medu, falšovanie medu a spôsoby jeho dôkazu. MVDr. B. Koréneková, PhD.
Prídavné látky v potravinách – nevyhnutnosť alebo zdravotné riziko? doc. MVDr. S. Marcinčák, PhD.
Senzorické hodnotenie vína s praktickou ukážkou.doc. MVDr. S. Marcinčák, PhD.